Followers

Monday, November 1, 2010

JORH UMS kali kedua SEM 1 2010/2011


            (gambar diatas;Rosli Baharuddin,seorang karkun hensem, antara  best student yang baru kombo dan baru balik 4 bulan ipb membuat journa sebelum bayan,beliau la yang paling tinggi jazbah,kalau ade masturat yang minat bole la kawan rekmen)

Nahmaduhu wanusolli ala rasulihilkarim..

Ahad,31 oktober 2010 pada pukul 9 pagi sehingga 1 petang telah diadakan satu perhimpunan@ijtimak @jorh bagi pelajar-pelajar UMS yang bertempat di surau kolej kediaman King Fisher(KF).

Anggaran peserta lebih kurang 70 orang dengan Kolej AB menghantar peserta teramai..tahniah!(tapi kolej kawan kot yang paling sikit).Kene kuatkan usaha nih..

Berbeza dengan sem-sem yang lepas dimana jorh ni selalu dibuat di Kolej Indah Permai atau kat kolej kawan,tapi kali ni KF pula dipilih untuk jadi tuan rumah.

Sebelum jorh dibuat,seperti biasa kami khususi budak-budak..dari kutu ,budak lembut sampai la budak-budak unit pengurusan surau..respon sume ok..ye la point nak ajak cakap bab ade makan-makan  je..haha..
Juru bayan kali ni dari jemaah Sri Lanka yang bergerak selama 40 hari di sekitar KK ni..beliau (maulana) banyak menyentuh tentang tanggungjawab sebagai pelajar untuk menjadi yang terbaik seterusnya menjadi asbab hidayat pada masyarakat..dan tak lupa tentang tanggungjwab anak terhadap kedua ibu bapa..dibantu oleh penterjemah yang fasih menterjemah dan teratur susunan kata membuatkan peserta-peserta tidak jemu..(kalau da name karkun lama ade gak tertidur)..huhu..

Sebelum zohor (12 tengah hari),taskil (minta kesediaan) telah dibuka..dan ramai peserta telah bagi azam untuk keluar 20 hari atau kurang selepas exam nanti (cuti tak cukup 40 hari)..jumlah sebenar nak 30 0rang rasenyer..

Lepas zohor ade sikit lagi bayan akedemik..then..saat yang ditunggu-tunngu..ape dia?..taam la kan..
Insyaallah,kami purata student-student ums akan keluar 21 nov ngan 27 nov..kawan 27 hb..macam dalam 15 hari sebelum balik semenanjung..doakan kami semua dan seluruh alam..

4 comments:

ziarah76 said...

hidayat seluruh alam

Anak Pendang Sekeluarga said...

Salam,apa khabar tuan blog,harap dlm keadaan sihat dan ceria,maaf kerana lama tidak mengomen di sini kerana baru balik tashkil...doa kan sy..(jemput baca entry terbaru sy di blog sy..)

Ibnu Mutalib said...

amiiin, doakan jhor kami USMKK,
selepas raya haji insyaAllah

jumardi salim said...

amiin......

ucapan sambil lewa

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails