Followers

Friday, June 4, 2010

kerja-kerja mencuci minyak tumpah di perairan Pengerang





(mak mah,jiran)


ASSAlamulaikum,hah,sebelum ni korang ade bace kan kes minyak tumpah kat perairan Pengerang?hah,antara kawasan yang paling teruk kene tidak lain dan tidak bukan adalah kampung aku sendiri,Kg Langkah Baik yang tak la berapa jauh dari kepulauan Batam Indonesia dan juga Singapura.
so,dengar cerita kapal tu berlanggar(kapal milik syarikat Malaysia gak) pada hari Selasa,25/5/2010 dan akhirnya sampai ke perairan Pengerang dengan dahsyat nya pada hari khamis..tapi aku start keje hari jumaat..
ok lah kan,tak de ape nak di buat aku pun join same la ngan orang kamoung mebersihkan minyak-minyak ni kat tepi pantai..
uuuuuiiiiii,penat woo..nak tercabut pingang..gaji yang kitorang dapat sehari rm50(tapi bos aku bagi rm40,hampeh betul!dia sebat rm10),keje start jam 8.30 abes jam 5 petang..haha..memang penat..aku keje sampai 5,6 hari je..muke da naik itam,Didier Drogba pon boleh kalah woo..haha..


MASUK PULAK TU DALAM PAPER!gambar ketika aku sebok bekerje..(amek dari utusan)



ni lah pekerja-pekerja(bukan mat indon or nepal taw!),anak tempatan tuh!














No comments:

ucapan sambil lewa

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails