Followers

Monday, May 24, 2010

cinta lelaki?haha




tak pernah pulak aku post something tentang cinta..
entah kenapa ada post yang aneh sebelum post ni ek?
apa-apa lah..


Bila lelaki benar2 jatuh cinta dan setia pada Kekasihnya dgn ikhlas,perubahan sikapnya amat mengejutkan. Hati lelaki yg dianggap keras selama ini,tiba2 secara semulajadi menjadi selembut kapas apabila sudah jatuh cinta dgn relanya. Bahkan lelaki yg mabuk cinta sanggup berkorban dan buat apa sahaja utk kekasihnya.Sekeras manapun hati lelaki ia akan mengalirkan air mata apabila hatinya dilukai. Utk melihat lelaki menangis amatlah payah. Diantara tanda2 lelaki yg jatuh cinta dgn hebat ialah:

1. Dia bersungguh2 melakukan sesuatu utk kekasihnya dgn rela bukan krn terpaksa.

2. Dia sentiasa ingin menghiburkan kekasihnya dan berubah menjadi orang yg kuat bercakap.

3. Dia byk menasihati kekasihnya kerana dia amat menyayangi kekasihnya.

4. Dia berusaha mengongkong kebebasan kekasihnya krn perasaan cemburunya yang meluap2.

5. Dia sentiasa takut kehilangan kekasihnya.

6. Dia sentiasa mengawasi pergerakan kekasihnya krn dia sentiasa berasa curiga.

7. Dia tidak suka ada lelaki lain rapat dgn kekasihnya.

8. Dia mudah merasa cemburu dan sensitif apabila kekasihnya tidak menumpukan sepenuh perhatian kepadanya.

9. Adakalanya dia seperti seorang anak kecil yang meminta perhatian krn dia mahu kekasihnya melayannya lebih dari org lain.

10. Dia menjadi org yg paling rajin dan sanggup membantu kekasihnya melakukan apa saja.

11. Dia pandai merajuk hati krn ingin dipujuk oleh kekasihnya.

12. Dia akan mengalabah apabila kekasihnya berjauhan daripanya terlalu lama.

13. Dia sentiasa mempastikan keselamatan kekasihnya.

14. Dia mementingkan! kekasihnya daripada dirinya sendiri.

15. Dia kerap bertanya adakah kekasihnya mencintainya krn dia merasa kasihnya lebih kuat drpd kekasihnya.

16. Dia tidak akan melayan perempuan lain yg tidak ada urusan penting dengannya.

17. Dia cuba meluangkan lebih byk masa dgn kekasihnya walaupun terpaksa menunggu kekasihnya dgn sabar.

18. Dia membanggakan kekasihnya di depan org lain.

19. Kalau ditinggalkan oleh kekasihnya, ia akan berasa serik dan tidak percaya dgn cinta perempuan lain namun dia sentiasa mengharap kekasihnya kembali kepadanya.

20. Apabila timbul org ketiga, dia akan hilang akal dan sanggup berbuat apa saja untuk merebut kembali kekasihnya.

21. Dia menganggap kekasihnya sebagai org yg palingdipercayainya dansanggup menyerahkan harta walaupun nyawanya sendiri.

22. Dia tidak akan berlaku curang kepada kekasihnya namun jikalau dia berbuat demikian itu bererti hatinya belum 100 peratus mencintai kekasihnya.

23. Bukan semua lelaki sanggup menitiskan airmatahanya untuk seorangperempuan. HARGAILAH MEREKA..

p/s:aku tak de sindrom ni..
hurm,ntah aku pon ta tau!!
wallahu'alam

5 comments:

ahlia azharjaafar said...

emm sudah suratan qada dan qadar Allah, kami berkapel, bercinta dan bernikah...mudah aje..Alhamdulillah, Allah mudahkan. InsyaAllah skrg pun tetap bercinta... hingga ke syurga...amin.

snowcap@kopiah.blogspot.com said...

wah!!!

syauqina ridho said...

salam'alaik

cadangan : sertakan cinta menurut islam dan solusi supaya org x melihat cinta lelaki dan perempuan itu dibenarkan islam

mmg org kata bila couple kerana fitrah, lelaki tertarik pd perempuan dan perempuan tertarik pada lelaki.

cumanya, ramai org x sedar tentang fitrah terbesar insan...

hidup bertuhan.

maka hadapkanlah wajahmu dengan lurus kpd agama (islam); (sesuai) fitrah Allah disebabkan Dia telah menciptakan manusia menurut (fitrah) itu#. Tidak ada perubahan dalam ciptaan Allah. Itulah agama yg lurus, tetapi kebanyakan manusia x mengetahui [ar-rum : 30]

#naluri beraga iaitu agama tauhid

-sekadar perkongsian-

satu lg perkara, stuju andai kata cinta lelaki yg anda tulis di ats adalah dari seorang suami yang halal buat isterinya. tapi andai hanya sekadar teman tapi mesra (couple) amat tidak wajar sekali.

wallahu'alam

snowcap@kopiah.blogspot.com said...

oouuhh nanti orang try buat ye,,

yup,cinta suami untuk isteri,

iqbalsyarie said...

menarik~hehe..1st time singgah sini.salam ziarah!

ucapan sambil lewa

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails