Followers

Sunday, March 7, 2010

my report about what i have done....@karguzari

Alhamdulillah…setelah berkali-kali aku bagi azam untuk keluar di Sabah/Sarawak,akhirnya Allah telah pilih juga untuk keluar bagi belajar-belajar membuat usaha yang mirip-mirip menyerupai Nabi dan Para Sahabat..bermula dengan pembentukan jemaah di Masjid Pekan Menggatal,akhirnya jemaah kami telah dapat disempurnakan dengan jayanya beserta dengan 7 jemaah lain dan syura-syura telah bersetuju memutuskan kami untuk membuat usaha bairuni selama 20 hari di Tuaran dan 20 hari di Kota Belud..daripada keseluruhan masjid ataupun surau di halqah Tuaran tidak kami hadapi kesukaran ataupun mujahadah kerana kemudahan air bersih dan elektrik yang normal.Di Halqah Tuaran ni tiada langsung jemaah cash yang dapat dikeluarkan..

semua ni asbab kesilapan dan kelemahan aku la..kurang doa la tuh..setelah menghabiskan 20 hari di tuaran,kami bersafar pulak ke kota belud..ksmi terus menuju ke masjid jamek kampong Pirasan(markaz mini kota belud),kami telah transit selama sehari sementara menunggu route-route diputuskan oleh syura KB.Setelah tu.jemaah aku pon gerakla ke masjid seterusnya,kat masjid ke 9 ni mujahadah siot,atas bukit,kene naik tangge tinggi,dikelilingi kubo’-kubo’,tandas prob and paling dasat benyak jin..haha..banyak gak kes jemaah aku kene kacau..termasuklah aku..hurm,dulu bukan setakat jin respek sahabat,setan pon takut…ade cerite sahabat Nabi cam Saidina Umar..nampak sangat la iman aku ni lemah kene kuar lagi dan lagi la nampaknye..kene kacau cket da kecah tulis-tulis dalam blog..hehe..paling terase mestilah orang khidmat masak yang tengah syok masak sorang-sorang kat bawah masjid..haha..
sekali tengok ade orang temankan masak sekali baru tau..pas tu jemaah aku mula bergerak ke area-area belah jalan nak ke tuaran balik.Masjid je 10 tu ok..tapi anehnye mase semayang jumaat dye..aku expectla kalau korang tengok,lebih-lebih lagi orang semenanjung, confirm tercengang semalaman..”Ya Allah Ya Ar hamarrahimin,ampunilah dosakami kerana kelamaham diri kami..

sesungguhnye mereka tidak tahu”

No comments:

ucapan sambil lewa

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails