Followers

Saturday, March 27, 2010

kem paramedik semester 2..

serba sedikit berkaitan pertahanan awam..(JPA)..
salah satu kursus yang aku ambil di UMS ni adalah Paramedik..dalam JPA gak la..selain,Bencana Alam,Brassband,Kembara,Bomba Penyelamat..
Civil defense, civil defence (see spelling differences) or civil protection is an effort to prepare non-combatants for military attack. It uses the principles of emergency operations: prevention, mitigation, preparation, response, or emergency evacuation, and recovery. Programmes of this sort were initially discussed at least as early as the 1920s but only became widespread after the threat of nuclear weapons was realized.

Since the end of the Cold War, the focus of civil defense has largely shifted from military attack to emergencies and disasters in general. The new concept is described by a number of terms, each of which has its own specific shade of meaning, such as crisis management, emergency management, emergency preparedness, contingency planning, emergency services, and civil protection. In some countries, the all-encompassing nature of civil defense is denoted by the term "total defense" such as the Swedish word totalförsvar. The name suggests committing all resources, hence the term total, of the nation to the defense.




bertempat di outdoor development centre(ODEC),UMS..
kitorang ade la wat perkhemahan santai-santai..
haah,memang bez..
sekali imbas da cam bukan kem..
macam perkhemahan keluarge ade la..
x de raging-meraging dari jurulatih,
khemah aku pon berdua jer..

hah,lagi satu ni la kelebihan UMS berbanding universiti-universiti yang lain,UMS ade pantai,jeti,dan laut sendiri..jadi memang saving giler la kalo time-time peruntukan tengah kiok ni an..

macam2 bende blaja kali ni dan senang-senang sumer,ye la nak berpuluh kali bljar,mane x master an..

dihaap kem-kem yang bakal dilalui akan terus cam ni..(hehe,pemalas)..idup paramedik..


berjaya pakaikan KED..


Buat CPR pada bayi tiruan..





cantik bah kan?



azlan banzai sedang 'menghenyak' patung..

No comments:

ucapan sambil lewa

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails